huplor

Hytale Türkiye Üye
20 Ocak 2022
4
0
1
Bursa
IMG_0273.jpeg

Hytale, mod ekosistemini yönetmek ve modların güvenli bir şekilde dağıtılmasını sağlamak için resmi olarak CurseForge ile ortaklık kurdu.

Paylaşılan her mod CurseForge tarafından taranacak ve onaylanacak. Bu, oyuncuların bilgisayarlarına virüs veya kötü amaçlı yazılım bulaşma riskini minimize etmeyi amaçlıyor.

Bu sürede birkaç mod yapımcısına erken erişim verildi. Onların deneyimleri hakkında geri dönüşleri:

💬 "Hytale'ı modlamak beni gerçekten konfor alanımdan çıkardı; geçmişte modladığım oyunlara kıyasla tamamen yeni ve farklı bir oyun. Bileşen sistemi inanılmaz derecede güçlü ve tüm varlıkların anında yeniden yüklenebilir olması, mod prototiplemeyi çok hızlı hale getirdi." — Jaredlll08

💬 "Oyunun sistemleri oldukça modüler, bu da içerik eklemeyi ve değiştirmeyi sezgisel hale getiriyor. Yeni bloklar ve öğeler oluşturmak sadece birkaç saniye sürüyor ve yineleme yaparken anında oyun içi geri bildirim almak harika."
- DarkhaxDev

💬 "Minecraft dışında hiçbir şeyde modlama yapmadığım için öğrenme eğrisinden oldukça korkuyordum. Ama şaşırtıcı bir şekilde, yapmak istediğim her şeyi çok hızlı bir şekilde çözdüm... Çoğunlukla yeni varlıklar ekleyen mod yapımcıları için, eğlenceli vakit geçireceksiniz."
- sketch_macaw

IMG_0279.jpeg

CurseForge Kullanarak Yapabilecekleriniz
KategoriAçıklamaKullanım Alanları
Sunucu EklentileriOyunun işlevselliğini programatik olarak genişleten en güçlü araçlardır.Mini oyunlar, ekonomi sistemleri, özel komutlar ve yeni varlık türleri.
Sanat VarlıklarıOyunun görsel ve işitsel dünyasını oluşturan temel materyallerdir.Blockbench modelleri, dokular ve animasyonlar.
Dünyalar ve YapılarHazır inşa edilmiş alanların veya tüm haritaların paylaşılmasını sağlar.Prefabrik yapılar, evler, ağaçlar ve büyük simge yapılar.
Oyun MekaniğiOyunun temel işleyişini ve içerik kurallarını tanımlayan sistemlerdir.Bloklar, eşyalar veNPC tanımlamaları.

IMG_0284.jpeg

Yaratım Araçları

Hytale, güçlü, biraz ham ve zaman zaman iyimserlikle bir arada tutulan eksiksiz bir yaratım araçları setiyle birlikte geliyor. Yaratıcıların da katkısıyla zamanla daha da iyi hale gelecekler.

Geliştirme AracıAçıklama
Varlık DüzenleyiciModelleri doğrudan oyun motorunda oluşturun, düzenleyin ve canlandırın. Değişiklikleri anında görün ve küçük kozmetik öğelerden tam teşekküllü yaratıklara kadar her şeyi oluşturun.
Varlık Grafiği DüzenleyiciKod yazmaya gerek kalmadan mantık ve davranışlar oluşturun. Henüz başlangıç aşamasında olsa da, şimdiden kullanılabilir durumda ve zamanla çok daha gelişecek.
Machinima AletleriOyun içi tekrar oynatma özelliklerini kullanarak ara sahneler ve kamera yolları oluşturun. Hikaye anlatıcıları, fragmanlar veya sinematik gösteriler için mükemmel.
Kullanıcı Arayüzü DüzenleyiciMenüleri, HUD'ları ve katmanları yeniden tasarlayın veya tamamen yeni kullanıcı arayüzü akışları oluşturun. Hızlı yineleme, harici araçlara gerek yok.
Komut Dosyası OluşturmaDaha derin kontrol isteyen deneyimli içerik oluşturucular için. Henüz tam olarak geliştirilmemiş olsa da, oyun deneyiminde anlamlı değişiklikler yapılmasına olanak tanıyor.
Canlı Önizleme ve Hızlı Yeniden YüklemeVarlıkları değiştirin ve değişiklikleri anında test edin. Yeniden başlatma yok, bekleme yok ve kesinlikle hiçbir ritüel kurbanı yok.